Esittely

Teemu Tyryn tekemä juttu Vola-Golfista löytyy tästä  kenttäesittely

Golf-range Mäntyharjulla

Vilkkaasti liikennöidyn viitostien varrella, Mäntymotellin vieressä, on kesällä 2011 avattu golfin harjoituslyöntialue. Rangen valmistumisajankohtaa vauhdittivat kesällä 2011 Mäntyharjulla järjestettävät loma-asuntomessut ja viitostien peruskorjaus, jonka valmistuttua vilkkaalta tieltä on suora näköyhteys lyöntipaikalle.

Rangella on 30 lyöntipaikkaa, joilta on matkaa lyöntialueen takarajalle metsänlaitaan noin 250 metriä. Lyöntialueella on 9 väylän mittainen par 3-harjotuskenttä, puttausalue ja hiekkabunkkeri. Alueella on pieni kahvio, jossa vuokraamme mailoja sekä myymme kahvia, jäätelöä, virvokkeita ja erilaisia golf-tarvikkeita. Rangen yhteydessä järjestetään myös opetustoimintaa.
Tarkoituksena on madaltaa golfin kokeilu- ja aloituskynnystä: kentällä ei tarvita osuuksia tai Green Card –tutkintoa, mutta meillä voi sen halutessaan suorittaa. Tämä on matalan kynnyksen kohde, vapaa-ajan aktiviteetti alueella lomaileville.

Peruvedellä lomailevat pääsevät vaikkapa veneellä soutaen tai pyöräilemällä kokeilemaan golfin hurmaa ja saavat kaipaamaansa toimintaa vapaa-ajalleen. Sitten onkin hyvä palata takaisin mökille saunomaan. Range avataan aikaisin keväällä ja pidetään auki jopa marraskuulle.
Kentän omistaja ja perustaja Tuomo Orasmaa on heinolalainen yrittäjä, joka golfiin hurahdettuaan on valmistunut myös golfkentänhoitajaksi. Range on tehty Orasmaan kotitilan maille ja suunnitelmissa on rakentaa alueelle myös loma-asutusta sekä tutkia mahdollisuudet avoimen jokamieskentän rakentamiselle.

Golfalueen tulevia toimintoja selvitettiin Peruvesi-Vihantasalmi matkailualueen kehittämishankkeessa.

Peruvesi & Vihantasalmi matkailualueen kehittämishanke 2010-2015.